Przepisy

Twarożek Dukana




KULINARNIE

...szybko, łatwo i smacznie...

Twarożek Dukana

Print Friendly, PDF & Email

Uwielbiam twarożki wszelkiej maści, więc kiedy zaczynałam dietę, poszukiwałam jakiejś alternatywy dla takich, które jadałam do tej pory. I teraz mimo, iż mam bardzo kombinowaną dietę własnej modyfikacji, nadal jem twarożek taki, jaki na początku diety, a ze mną cała moja rodzina. Jest pyszny, zwłaszcza do świeżego pieczywa.

Składniki:

  • kostka chudego twarogu (ok. 250g)
  • mały jogurt naturalny
  • szczypior z jednej dymki
  • sól

Wykonanie:

Twaróg wrzucamy do miski, rozdrabniamy widelcem. Dodajemy jogurt i sól do smaku. Szczypior myjemy, osuszamy, siekamy na drobno i dodajemy do twarogu, mieszamy. Odstawiamy na 10 minut, żeby składniki się „przegryzły”. Zamiast szczypiorku można też dodać drobno poszatkowaną cebulkę oraz ulubione przyprawy.

Dieta Dukana