Przepisy

Coco Extazy




KULINARNIE

...szybko, łatwo i smacznie...

Coco Extazy

Print Friendly, PDF & Email

 

Coś lekkiego dla miłośników tropikalnych smaków takich jak kokos i ananas. Przyznaję, że osobiście nie jestem fanką tych smaków, ale tutaj, w połączeniu, bardzo polecam. Specyfika tego drinka to właśnie taka wycieczka w tropikalne kraje, zarówno zimą, jak i latem. Przepis na ten drink zaczerpnęłam z książki Agnieszki Skupieńskiej „Przepisy na proste drinki. Podaję proporcję na jeden drink podany w szklance typu Hurricane.

Składniki:

  • 30ml syropu blue curacao
  • 40ml likieru blue curacao
  • 40ml wódki
  • 40ml Malibu
  • lód
  • ok. 100-150ml soku ananasowego

Wykonanie:

1. Do szklanki w typie Hurricane wlewamy syrop curacao.

2. Na syrop wkładamy kostki lodu (mniej więcej do 2/3 szklanki).

3. Delikatnie i powoli, po kostkach lodu wlewamy sok ananasowy tak, by ułożył się nad syropem.

4. Wódkę, likier blue curacao i Malibu mieszamy razem, a potem bardzo wolno i delikatnie wlewamy po kostkach lodu na wierzch drinka. W ten sposób powinny ułożyć się trzy wyraźne warstwy.

Drinki i alkohole