Przepisy

Jaja faszerowane




KULINARNIE

...szybko, łatwo i smacznie...

Jaja faszerowane

Print Friendly, PDF & Email

Jeden z prostszych sposobów na jajka z farszem, które pasują na każdą okazję, czy to święta, czy imieniny. U mnie w wersji z rybą.

Składniki:

  • 8 jajek ugotowanych na twardo
  • 150g serka twarogowego do smarowania pieczywa
  • sól, pieprz i papryka w proszku
  • 5 łyżek mleka
  • 2 łyżki tuńczyka lub kawałek łososia (ja wykorzystałam paprykarz z łososiem)
  • 1-2 łyżki przecieru pomidorowego

Wykonanie:

1. Jajka obieramy i przekrawamy na połówki.

2. Żółtka wyjmujemy i przecieramy przez sito lub blenderujemy.

3. Dodajemy resztę składników i ucieramy razem na pastę. Doprawiamy.

4. Pastę wkładamy do szprycy lub rękawa cukierniczego i wyciskamy w zagłębienia białek.

Pasty i potrawy z jaj