Przepisy

Surówka z kapusty pekińskiej




KULINARNIE

...szybko, łatwo i smacznie...

Surówka z kapusty pekińskiej

Print Friendly, PDF & Email

Surówka, która powstała z tego, co było w domu, w sytuacji awaryjnej. A ponieważ wyszła całkiem, całkiem, została już na stałe w naszej domowej kuchni.

Składniki:

  • mała kapusta pekińska (lub kilka liści większej)
  • 2 pomidory
  • 2-3 ogórki konserwowe
  • 3-4 łyżki majonezu
  • czarny, świeżo mielony, pieprz

Wykonanie:

1. Kapustę myjemy i kroimy na kawałki.

2. Pomidory można sparzyć i obrać ze skórki, choć nie jest to konieczne. Kroimy na kawałki i dodajemy do kapusty (opcjonalnie można też do surówki wkroić małą cebulę).

3. Ogórki kroimy w drobną kosteczkę.

4. Dodajemy majonez, doprawiamy do smaku czarnym pieprzem i podajemy.

Sałatki i surówki